Nieuws archief

 
Afbeelding invoegen   
Open dag ter gelegenheid van 5-jarig bestaan ! 

Op zaterdag 19 mei 2018 is er een open dag op de zorgboerderij. Onze deuren staan open van 11 tot 16 uur.

Wij heten u van harte welkom om te genieten van:
-hapjes en drankjes
-tuin
-dieren
-info over dagbesteding
-kinderhoek met meehelpen ezels hooi geven en kalfjes brokjes    voeren.


 
 

 

Uit dagblad BN De Stem 18-9-2012. De tekst luidt:
 
Dussen - Melkveehouderij Akkerman in Dussen wil zijn dagvoorziening voor mensen met een verstandelijke beperking verder uitbreiden.
Op dit moment is er één verstandelijke gehandicapte medewerker werkzaam bij de Dussense melkveehouderij, dat is voor een dag in de week. Dat moeten in de nabije toekomst flink wat meer opvangplekken worden voor in totaal acht cliënten per dag, die cliënten kunnen dan drie dagen in de week naar de melkveehouderij komen.
Het college van burgemeester en wethouders van Werkendam is akkoord met de uitbreiding. Het bestemmingslplan staat uitbreiding niet direct toe, maar er is wel een mogelijkheid om vrijstelling te verlenen. Van die mogelijkheid maakt het college gebruik.
Noldine van Wijk runt samen met haar vriend Johan Akkerman de boerderij en dagvoorziening. Het stel is op dit moment in gesprek met zorginstellingen SOVAK en Prisma om te bekijken wat de
partijen voor elkar kunnen betekenen. De dagvoorziening krijgt per cliënt een vergoeding van de instelling waar de cliënt bij is aangesloten. "Tijdens de gesprekken gaat het onder meer over enentuele aanpassingen die we moeten doen aan onze boerderij."
Van Wijk verwacht dat die aanpassingen niet al te groot zijn. "Misschien moeten we de kantine wat groter maken."
 
De cliënten van Akkerman's melkveehouderij helpen een hele dag mee op de boerderij. Daarbij gaat het niet alleen om het verzorgen van de koeien. Er zijn nog veel meer dingen te doen. "Denk aan het schoonmaken van stallen, vegen van de plaats, tuinonderhoud, en de verzorging van andere kleine dieren die we hebben. Het is belangrijk om mensen met een verstandelijke beperking verantwoordelijkheid te geven. Je moet ze belangrijk maken. Daar leren ze veel van", aldus Van Wijk. Van Wijk verwacht binnenkort de gesprekken met SOVAK en Prisma over de extra plaatsen af te kunnen ronden en de extra medewerkers te verwelkomen op de boerderij.
 
 

 

 
 
 
 
 
 
                                Uit weekblad 'Het Nieuwsblad' 20-9-2012
 
 
 

 

 
 
   Uit dagblad
   AD Rivierenland
   27-9-2012
 

 

 

 

 

 

 
 
 
     Uit weekblad "Het Altena Nieuws" 24-1-2013
 

 

 
 
     Uit "De Kasteelbode" , weekblad voor Dussen en Hank,  
     24-1-2013.
 

 

 

 
   Uit weekblad "Het
   Kontakt" 7-2-2013