Visie en missie

Zorgboerderij De Boer Op is ontstaan uit en onderdeel van ons regulier melkveebedrijf.
 
Initiatiefnemers zijn Johan Akkerman en Noldine van Wijk. Johan is fulltime veehouder en geboren en getogen op de boerderij. Zijn maatschappelijke betrokkenheid blijkt o.a. uit zijn lidmaatschap
van de vrijwillige brandweer in Dussen.
Noldine is ook van agrarische afkomst. Daarnaast is zij hbo gediplomeerd sociaal pedagogisch hulpverlener 
met een aantal jaren werkervaring als begeleider van mensen met o.a. verstandelijke beperking, lichamelijke beperking, autisme, gedragsproblematiek, NAH (Niet Aangeboren Hersenletsel).
 
Onze visie is dat een zorgboerderij een meerwaarde biedt in een proces van individuele groei en ontwikkeling. Een boerderij heeft een sfeer en cultuur die anders is dan in een zorginstelling. Doordat je samen aan het werk gaat en er geen relatie cliĆ«nt-hulpverlener is, ontstaat er meer gelijkwaardigheid en vertrouwen. Door samen aan de slag te gaan wordt aangesloten bij het gezonde van de mens in plaats van de beperkingen of handicaps. Je bent op de boerderij onderdeel van een sociale gemeenschap en hebt daarbinnen een gewaardeerde plek. Bovendien kom je er met andere mensen in contact zoals de dierenarts en de vertegenwoordiger. 
 
Onze missie is met onze formule een positieve bijdrage te kunnen leveren aan de ontwikkeling van mensen met een ondersteuningsbehoefte. Het mooie wat onze boerderij te bieden heeft, in combinatie met onze kennis, houding en vaardigheden op het gebied van sociaal pedagogische hulpverlening willen we toepassen op deze doelgroep.
In de praktijk betekent dit dat de sfeer op de boerderij gemoedelijk is en dat er wel gewerkt wordt, maar er toch ruimte, structuur en ontspanning is. Door de handen uit de mouwen te steken in de buitenlucht en door het contact met  planten, dieren, de aarde en de seizoenen komen mensen tot innerlijke rust, krijgen meer energie en zelfvertrouwen.